Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
înfiinţat în anul 1955 prin strădania ctitorului muzeelor prahovene, prof. Nicolae Simache, este astăzi o prestigioasă instituţie de cultură, care prin cele 17 secţii muzeale deschise publicului, valorifică expoziţional, ştiinţific şi cultural-educativ, creaţii materiale şi spirituale din patrimoniul prahovean, naţional şi universal.

"Muzeul trebuie sa fie o şcoala de istorie a gustului - şi, mai mult - trebuie sa fie nu numai la dispozitia oricui, dar sa întinda mâna catre oricine, pentru a-l atrage, a-l retine cât poate mai mult."

Comunicat de presa 12.07.2010

La Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, Muzeul „I. L. Caragiale”, Muzeul memorial „Paul Constantinescu”, Muzeul „Casa de târgoveţ din secolul al XVIII-lea- al XIX-lea”, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul memorial „Nichita Stănescu” începând cu 13 iulie 2010 se vor desfăşura cele 6 module ale proiectului educativ „Ne jucăm şi învăţăm la muzeu” după următorul program:

Citeste mai mult...

   

Despre noi

Muzeul Judetean de Istorie şi Arheologie Prahova edificat ca instituţie în anii 1953-1955 prin strădania profesorului Nicolae Simache şi a unui colectiv de oameni iubitori de istorie şi frumos, este astăzi o instituţie de cultură de prestigiu, care, prin cele 17muzee deschise publicului, valorifică expoziţional, marturii materiale si spirituale din patrimoniul naţional şi universal.

Având ca obiect de activitate depistarea, păstrarea, conservarea, valorificarea ştiinţifică şi punerea în circuitul public a valorilor patrimoniale, muzeul urmăreşte organizarea unor activităţi specifice pentru cunoaşterea istoriei naţionale şi a meleagurilor prahovene, pentru publicul tânăr, avid de cunoaştere şi aflat în mare nevoie de repere morale şi spirituale care să-i confere conştiinţa de sine în concertul popoarelor europene.

Cu un patrimoniu muzeal deosebit de valoros, cele 17 expoziţii permanente prezintă publicului vizitator momente semnificative din istoria acestor meleaguri sau din viaţa şi opera unor mari personalităţi cultural – ştiinţifice româneşti.

Manager MARINELA PENEŞ

Adresa:
Str. Toma Caragiu, nr. 10, cod poştal 100042, Ploieşti, jud. Prahova, România
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Secretariat
Telefon/ fax :  0244/514437; 0244/522656 


MARINELA PENEŞ     - Manager
VALERIA ANGHEL      - Director
MIHAI DUMITRACHE - Director general adjunct
   

Pagina 59 din 59