Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
înfiinţat în anul 1955 prin strădania ctitorului muzeelor prahovene, prof. Nicolae Simache, este astăzi o prestigioasă instituţie de cultură, care prin cele 17 secţii muzeale deschise publicului, valorifică expoziţional, ştiinţific şi cultural-educativ, creaţii materiale şi spirituale din patrimoniul prahovean, naţional şi universal.

"Muzeul trebuie sa fie o şcoala de istorie a gustului - şi, mai mult - trebuie sa fie nu numai la dispozitia oricui, dar sa întinda mâna catre oricine, pentru a-l atrage, a-l retine cât poate mai mult."

Program de vacanţă la Muzeul memorial “Nicolae Iorga” – Vălenii de Munte

Muzeul memorial “Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr.3, organizează în perioada 15 iulie – 15 august 2013 programul de vacanţă pentru copii “Ne jucăm şi învăţăm la muzeu”. Pentru a veni în întâmpinarea publicului au fost elaborate mai multe ateliere, după cum urmează:

- Atelierul de pictură este coordonat de muzeograf Daniela Moraru şi se desfăşoară marţi şi joi între orele 10.00 – 11.30;
- Micii istorici este coordonat de Mihaela Voicea şi se desfăşoară luni şi joi între orele 12.00- 13.30 ;

Citeşte mai mult

   

In amintirea marelui carturar Constantin Stere

     Vă invităm miercuri, 26 iunie 2013, ora 10.30, la Muzeul Memorial ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov, să participați la activitățile prilejuite de comemorarea a 77 de ani de la trecerea în eternitate a omului politic Constantin Stere.

     Evenimentul ”ÎN AMINTIREA MARELUI CĂRTURAR CONSTANTIN STERE” se înscrie în ciclul de manifestări ”Istorie și civilizație”, invitat special fiind prof. univ. dr. Ion Agrigoroaiei, care va susține conferința ”Constantin Stere, personalitate marcantă a epocii sale”.

   

Programul manifestărilor prilejuite de comemorarea a 101 ani de la trecerea în eternitate a marelui dramaturg Ion Luca Caragiale

Simpozion in Memoriam Ion Luca Caragiale
20 - 22 iunie 2013
Ploiesti - Bucuresti - Cerasu

 

   

Întâlnire de suflet cu poetul Lucian Avramescu la Conacul Bellu

Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, str Orzoaia de Sus, nr.2, vă invită miercuri, 12 iunie 2013, ora 17.00 la o „Întâlnire de suflet cu poetul Lucian Avramescu”. Momentul principal al seratei îl constituie lansarea CD-urilor ce conţin poezia sa de dragoste în propria interpretare.

Serata se înscrie în ciclul de evenimente susţinute de muzeu în colaborare cu cenaclul „Pe urmele lui Orfeu” al Liceului „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi

   

Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească

SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE
”Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”

Miercuri, 5 iunie 2013, ora 10.00, la Muzeul memorial ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, va debuta cea de a VIII-a ediție a sesiunii naționale de comunicări științifice ”Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească”, dedicată împlinirii a 142 de ani de la nașterea istoricului Nicolae Iorga.

Citeşte mai mult

   

Păpuși și povești despre modă la Muzeul memorial ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov

În pragul Zilei Copilului, vineri, 31 mai 2013, la ora 12.00, la Muzeul ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov, va avea loc vernisajul expoziției temporare „Păpuși și povești despre modă”. Invitați speciali vor fi elevii Școlii ”Constantin Stere” din Bucov.

Chiar dacă pentru cei mai mulţi păpuşile sunt simple jucării, există şi păpuşi deosebit de valoroase, atât material cât şi artistic.

Citeşte mai mult

   

De ziua copilului intram in jocurile copilariei

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în parteneriat cu Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiești, invită copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, să sărbătorească Ziua Copilului pe aleea pietonală din strada Toma Caragiu din Ploiești.

Sâmbătă, 1 IUNIE 2013, începând cu ora 9.00 și până după prânz, copiii pot urmări GRATUIT spectacolul ”D'ale lui Păcală” și pot participa la concursuri de desen, interpretare poezii și cântece; jocuri de inteligență, ateliere ludart și ateliere de facepainting și modelat baloane.

   

Expoziție temporară la Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești

În perioada 8 mai -30 iunie 2013, de marți pînă duminică, între orele 9.00-17.00, la Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești puteți admira expoziția ”Ceasuri pentru România”, organizată în colaborare cu Dan Cătălin Buzdugan, un pasionat colecționar de ceasuri.

Expoziția intră în circuitul de vizitare al muzeului, iar prețul unui bilet este de 8 lei/pers. (pt. vizitatorii adulți, individual), 4 lei/pers. (pt vizitatorii adulți care vizitează în grup organizat de minim 10 persoane și pentru pensionarii care vizitează individual), 2 lei/pers. (pt. preșcolari, elevi, studenți).

   

Ziua internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor

Principalul eveniment al ediţiei Zilei Internaţionale a Muzeelor, de anul acesta, în cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova va fi inaugurarea Muzeului «Crama 1777 Valea Călugărească» şi vernisajul expoziţiei permanente a acestuia, care va avea loc la ora 9.00, în comuna Valea Călugărească, sat Valea Largă, str. Principală, dar toate secţiile muzeale subordonate vor permite publicului accesul gratuit între orele 9.00 -17.00, urmând ca de la ora 19.00 să debuteze programele dedicate Nopţii Europene a Muzeelor, care se vor desfăşura până după miezul nopţii, astfel:

Citeşte mai mult

   

Recital al cvartetului Artys la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor

Cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor, sâmbătă, 18 mai 2013, la ora 21.00, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, din Ploiești, strada Toma Caragiu, nr. 10, va avea loc un recital cameral susținut de cvartetul ARTYS.

Intrarea va fi liberă.
Rezervări la tel. 0244 514 437.

   

Pagina 52 din 61