Expozitii temporare

Expoziţia temporară "GENIO GALLICO"a

Miercuri, 23 iulie 2014, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, a avut loc vernisajul expoziției temporare ” GENIO GALLICO” în prezența Excelenței Sale Francois Saint-Paul, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Franței în România.

Expoziția este dedicată orologeriei franceze și pot fi admirate piese încadrate cronologic în secolele XVIII-XIX. Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” Ploieşti, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova este partener al acestei expoziții prin participare cu 19 piese de excepţie. Acestea sunt reprezentate de un cadran solar din secolul al XVII-lea, ceasuri de buzunar, creaţii ale unor orologieri celebri din secolul al XVIII-lea - Jean Antoine Lepine, Abraham Louis Breguet, fondatorul orologeriei moderne în plan mondial, şi pendule de şemineu, piese de mare valoare tehnică, dar mai ales artistică, adevărate capodopere ale domeniului, produse de firme renumite: Japy Frères, Vincenti &Co., Perth Baly. 

   

Păpuși și povești despre modă la Muzeul memorial ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov

În pragul Zilei Copilului, vineri, 31 mai 2013, la ora 12.00, la Muzeul ”Constantin și Ion Stere” din Parcul ”Constantin Stere” Bucov, va avea loc vernisajul expoziției temporare „Păpuși și povești despre modă”. Invitați speciali vor fi elevii Școlii ”Constantin Stere” din Bucov.

Chiar dacă pentru cei mai mulţi păpuşile sunt simple jucării, există şi păpuşi deosebit de valoroase, atât material cât şi artistic.

Citeşte mai mult

   

Expoziție temporară la Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești

În perioada 8 mai -30 iunie 2013, de marți pînă duminică, între orele 9.00-17.00, la Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești puteți admira expoziția ”Ceasuri pentru România”, organizată în colaborare cu Dan Cătălin Buzdugan, un pasionat colecționar de ceasuri.

Expoziția intră în circuitul de vizitare al muzeului, iar prețul unui bilet este de 8 lei/pers. (pt. vizitatorii adulți, individual), 4 lei/pers. (pt vizitatorii adulți care vizitează în grup organizat de minim 10 persoane și pentru pensionarii care vizitează individual), 2 lei/pers. (pt. preșcolari, elevi, studenți).

   

Expozitia "Arme albe în colecții muzeale"

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vernisează, miercuri, 19 decembrie 2012, ora 12.00, în sala ”Tezaur”, expoziția ”Arme albe în colecții muzeale”. Expoziția este rodul colaborării dintre Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Național Bran, și prezintă piese de excepție din colecțiile celor două instituții, parte dintre ele expuse pentru prima oară.

Această expoziție dorește popularizarea unui domeniu deosebit de spectaculos și de cunoscut, precum și dezvoltarea gustului pentru ceea ce a însemnat simbolul bravurii și va putea fi vizitată la sediul muzeului din Ploiești, strada Toma Caragiu, nr. 10, până pe data de 8 decembrie 2013.

   

Expoziția Mâini dibace de adolescent ( Măști populare și colaje)

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova găzduiește miercuri, 5 decembrie 2012, expoziția Mâini dibace de adolescent ( Măști populare și colaje). Expoziția face parte din proiectul Univers de adolescent - tradiție și modernitate, al cărui obiectiv este cumoașterea și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor românești prin respectarea, practicarea și transmiterea lor generației actuale și viitoare. Vernisajul va avea loc în foaierul muzeului din Ploiești, strada Toma Caragiu, nr. 10, începând cu ora 10.00, iar intrarea este liberă.

Program:
9.30-10.00 - Primirea invitaților
10.00 - Vernisajul expoziției de măști populare și colaje confecționate manual de elevi din clase de gimnaziu și liceu
10.30-11.30 – Spectacol de colinde și dansuri populare, oferit de Palatul Copiilor Ploiești
11.40-12.30 – Festivitatea de premiere

Irina Voinescu - referent Relații publice

   

Expozitia "PERSONAJE, COSTUME, POVEȘTI"

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova invită publicul într-o lume de poveste cu personaje create de artistul plastic ANA PONTA.
Joi, 22 noiembrie 2012, ora 12.00, în sala Auditorium din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr. 10, va avea loc vernisajul expoziției temporare de artă textilă ”PERSONAJE, COSTUME, POVEȘTI”. Artistul Ana Ponta, prin măiestrie și refinament reușește să dea forme spectaculoase bucătilor de material textil, creând astfel personaje expresive, care își spun fiecare povestea.

Citeşte mai mult

   

EXPOZIȚIA BASARABIA 1812-1947. OAMENI, LOCURI, FRONTIERE

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” Chișinău, sub egida Consiliului Județean Prahova, organizează în perioada 20 septembrie – 18 decembrie 2012, expoziția temporară BASARABIA 1812-1947. OAMENI, LOCURI, FRONTIERE.

Expoziția este organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Arhivelor Naționale ale României, Bibliotecii Naționale a României și face parte din seria de evenimente dedicate comemorării a 200 de ani de la ocuparea de către Imperiul Țarist Rus a teritoriului dintre Prut și Nistru, cunoscut sub numele de Basarabia. În expoziție se află piese ce aprțin Muzeului Național de Istorie a României București și colecționarilor: Valentin Mandache, Diana Mandache, Mădălin Ghigeanu, Laurențiu Todoroiu și Cristian Scăiceanu. Aceste piese oferă o privire de ansamblu asupra perioadei cuprinse între anii 1812 – 1947, în care se desfășoară evenimente extrem de importante și dramatice pentru istoria românilor din Basarabia.

Citeşte mai mult

   

Link-uri utile