Despre noi

Muzeul Judetean de Istorie şi Arheologie Prahova edificat ca instituţie în anii 1953-1955 prin strădania profesorului Nicolae Simache şi a unui colectiv de oameni iubitori de istorie şi frumos, este astăzi o instituţie de cultură de prestigiu, care, prin cele 17muzee deschise publicului, valorifică expoziţional, marturii materiale si spirituale din patrimoniul naţional şi universal.

Având ca obiect de activitate depistarea, păstrarea, conservarea, valorificarea ştiinţifică şi punerea în circuitul public a valorilor patrimoniale, muzeul urmăreşte organizarea unor activităţi specifice pentru cunoaşterea istoriei naţionale şi a meleagurilor prahovene, pentru publicul tânăr, avid de cunoaştere şi aflat în mare nevoie de repere morale şi spirituale care să-i confere conştiinţa de sine în concertul popoarelor europene.

Cu un patrimoniu muzeal deosebit de valoros, cele 17 expoziţii permanente prezintă publicului vizitator momente semnificative din istoria acestor meleaguri sau din viaţa şi opera unor mari personalităţi cultural – ştiinţifice româneşti.

Manager MARINELA PENEŞ

Adresa:
Str. Toma Caragiu, nr. 10, cod poştal 100042, Ploieşti, jud. Prahova, România
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Secretariat
Telefon/ fax :  0244/514437; 0244/522656 


MARINELA PENEŞ     - Manager
VALERIA ANGHEL      - Director
MIHAI DUMITRACHE - Director general adjunct
 

Link-uri utile