MODA FRANCEZĂ ÎN MINIATURĂ

  

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova  anunță publicul iubitor de cultură că în data de 1 martie 2017, la sediul Muzeului Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin are loc vernisajul expoziției Moda franceză în miniatură”. Expoziția este realizată cu obiecte din patrimoniul muzeului prahovean și poate fi vizitată până în data de 25 aprilie 2017.

 

    

Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova deţine, din anul 2011, în patrimoniul său, o impresionantă colecţie de manechine-păpuși care ilustrează evoluţia modei franceze de-a lungul veacurilor de la gallo-romani până în contemporaneitate. Manechinele-păpuși reprezintă un documentar spectaculos, cronologic determinat, cu lux de amănunte, al modului în care Franţa s-a impus ca meridian zero al eleganţei și rafinamentului vestimentar, devenind reper și inspiraţie pentru Europa și  America.

 

 Colecția de manechine-păpuși a făcut obiectul colaborării și realizării, în țară, a următoarelor expoziții temporare: „Păpușile vă prezintă moda de altădată” - Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului - 15 iunie – 30 septembrie 2015; Moda franceză în miniatură. Păpuși din colecția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova” - Muzeul Național de Istorie a României, București - 17 decembrie 2015 – 28 februarie 2016; Păpușile și moda franceză de-a lungul timpului” - Muzeul Județean Teleorman, Alexandria - 11 martie – 25 mai 2016; Moda franceză în miniatură” – Muzeul Dunării de Jos, Călărași - 1 iunie – 28 octombrie 2016; Moda franceză în miniatură. Păpuși din colecția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova”Muzeul Național al Agriculturii, Slobozia – 16 noiembrie 2016 – 26 ianuarie 2017. 
Călătoria colecției de păpuși în alte spații muzeale naționale nu s-a încheiat, ea continuă în beneficiul iubitorilor de cultură.
Muzeograf, 
Monica Cîrstea
 

   

Link-uri utile