EXPOZIŢIA TEMPORARĂ "COMORILE ROMÂNIEI"

Sub egida Muzeului Naţional de Istorie a României, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, alături de alte 28 de muzee reprezentative la nivel naţional, participă, cu un valoros patrimoniu muzeal, în perioada 28 ianuarie – 8 mai 2016 la expoziţia eveniment „Comorile României”, organizată în Republica Populară Chineză la Muzeul Naţional al Chinei din Beijing. 
Expoziţia „Comorile României” constituie un proiect major în cadrul Programului de Cooperare culturală dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze şi reprezintă un răspuns la expoziţia „Comorile Chinei”, realizată cu sprijinul guvernului chinez şi găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 29 aprilie – 1 august 2013.
În expunere se vor regăsi un număr de 445 piese muzeale excepţionale, care acoperă aproape treizeci de milenii de evoluţie umană şi civilizaţie în spaţiul românesc. Instituţia noastră a selectat din bogatul său patrimoniu un număr de 32 de piese muzeale, din care amintim: fragment de ceaşcă dacică decorată cu stindardul dacic, panouri de altar din secolele XIV-XV, cahle „dragon” şi „adoraţia magilor”, ceasuri, bijuterii, carte veche.

„Comorile României” constituie o ocazie prin care poporul chinez, dar şi vizitatorii străini, au posibilitatea să cunoască, să înţeleagă mai bine bogăţia culturală a românilor şi strămoşilor lor, originalitatea şi diversitatea civilizaţiei româneşti.

Link-uri utile