VERNISAJ EXPOZIŢIE TEMPORARĂ

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în colaborare cu Muzeul Cinegetic al Carpaților „Posada” vernisează vineri, 7 august 2015, orele 11.30, expoziția temporară „Sub semnul zeiței Diana. Armonii silvice în orologerie”.
 
În expoziție sunt etalate piese de orologerie, din secolele XVIII-XX, al căror registru ornamental este în consonanță cu tematica muzeului gazdă.
Publicul vizitator poate admira principalele tipuri de ceasuri care au asigurat celebritate Regiunii Pădurea Neagră, în întreaga lume, de la ceasurile cu cuc până la cele cu cadran din lemn, sticlă sau tablă ambutisată.
O piesă de excepție este cea care a inspirat însuși titlul expoziției. Ea este reprezentată de un ceas de masă din secolul al XIX-lea, al cărui cadran este înconjurat de celebrele personaje din mitologia greco-romană, Diana și Acteon, patroni ai vânătorii.
Vânătorea, abordată ca pasiune și sacrificiu și simbolistica acesteia, sunt ilustrate în expoziție și de o categorie de piese deosebite, reprezentată de ceasurile de buzunar realizate de renumite firme elvețiene din secolul al XIX-lea.
Expoziția poate fi vizitată la sediul Muzeului Cinegetic al Carpaților „Posada” cu sediul în Comarnic, Posada nr.11, în lunile august și septembrie, zilnic de marți până duminică, între orele 9-17.
 
Muzeograf 
Elisabeta Savu

Link-uri utile