Festivalul Internaţional de poezie "Nichita Stănescu",

Continuând o importantă și frumoasă tradiție, luni, 30 martie 2015, ora 12.00, în cadrul programului actualei ediții a Festivalului Internațional de Poezie ”Nichita Stănescu” - ce va avea loc în perioada 27-31 martie - la Muzeul Memorial ”Paul Constantinescu” din Ploiești, str. Nicolae Bălcescu nr. 15, se va desfășura o importantă manifestare, sub genericul ”Nichita și Muzeica”.
Despre locul creației nichitiene în universul creației compozitorilor români și de peste hotare, va vorbi prof. Al I. Bădulescu, membru al UCMR și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, după care vor fi audiate pagini de referință din opera unor iluștri compozitori români, aflate în Fonoteca de aur a Radiodifuziunii Române.
În partea finală, renumita pianistă și soprană Camelia Pavlenco, doctor în muzică, care timp de aproape patru decenii s-a dedicat nobilei activități didactice în învățământul preuniversitar și universitar de specialitate, dar și scenei concertistice, va susține un recital vocal-instrumental intitulat ”Nichita Stănescu - rezonanțe muzicale”.

Link-uri utile