Simpozionul Național „TIMPUL ȘI OMUL”

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează în perioada 3-4 noiembrie 2022, cea de a XXII-a ediție a Simpozionului Național „TIMPUL ȘI OMUL”.
Deschiderea lucrărilor simpozionului, va avea loc în data de 3 noiembrie 2022, la orele 11°°, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10.
La această manifestare anuală participă invitați din țară, specialişti din muzee, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, colecţionari și pasionaţi de orologerie, restauratori în domeniu, care vor aborda diferite teme legate de măsurarea timpului, invenţii şi inventatori celebri de ceasuri.



Prima ediţie a Simpozionului Național „Timpul și Omul” a avut loc în 1991, ca un demers firesc al Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” în contextul în care patrimoniul său unic în țară oferă posibilități generoase de studiu și cercetare pentru specialişti și pasionaţi de pretutindeni, fiind o sursă aproape inepuizabilă de documentare în ceea ce priveşte mijloacele de măsurare a timpului ce datează din secolul XVI şi până în secolul XX; printre invitaţi s-au aflat şi nume celebre din lumea cultural-istorică românească, cum ar fi istoricul Georgeta Filliti – membru de onoare al Academiei Române şi acad. Răzvan Theodorescu- istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice.

Link-uri utile