Despre noi

Muzeul Judetean de Istorie şi Arheologie Prahova edificat ca instituţie în anii 1953-1955 prin strădania profesorului Nicolae Simache şi a unui colectiv de oameni iubitori de istorie şi frumos, este astăzi o instituţie de cultură de prestigiu, care, prin cele 17 muzee deschise publicului, valorifică expoziţional mărturii materiale şi spirituale din patrimoniul naţional şi universal.

Având ca obiect de activitate depistarea, păstrarea, conservarea, valorificarea ştiinţifică şi punerea în circuitul public a valorilor patrimoniale, muzeul urmăreşte organizarea unor activităţi specifice pentru cunoaşterea istoriei naţionale şi a meleagurilor prahovene, pentru publicul tânăr, avid de cunoaştere şi aflat în mare nevoie de repere morale şi spirituale care să-i confere conştiinţa de sine în concertul popoarelor europene.

Cu un patrimoniu muzeal deosebit de valoros, cele 17 expoziţii permanente prezintă publicului vizitator momente semnificative din istoria acestor meleaguri sau din viaţa şi opera unor mari personalităţi cultural-ştiinţifice româneşti.

Manager interimar MIHAI DUMITRACHE
Director VALERIA ANGHEL
 
Adresa:
Str. Toma Caragiu, nr. 10, cod poştal 100042, Ploieşti, jud. Prahova, România
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 
Cod ISIL RO-PH-027

Secretariat
Telefon/ fax :  0244/514437; 0244/522656

Link-uri utile