Un important eveniment muzical Concursul Naţional de Interpretare si Creaţie Muzicală "PAUL CONSTANTINESCU",ediţia a XVIII a,-Ploieşti 2012

În zilele de 7-10 decembrie 2012, oraşul Ploieşti găzduieşte cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare și Creaţie Muzicală "Paul Constantinescu", prestigioasă manifestare muzicală organizată de către Muzeul Memorial "Paul Constantinescu" - Secţie a Muzeului Judeţean de Istorie si Arheologie Prahova, impreună cu Filarmonica "Paul Constantinescu" din localitate, cu sprijinul direct si generos al Ministerului Culturii si Patrimoniului Naţional, Consiliului Judeţean Prahova, Prefecturii Județului Prahova și Primăriei Municipiului Ploieşti.


Concursul este deschis celor mai talentaţi elevi şi studenţi, care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic și compoziţia muzicală de la școlile, liceele și facultățile de muzică din România și Republica Moldova.

La actuala ediţie s-au inscris peste 80 de candidaţi din principalele centre de cultură ale tării și din Republica Moldova.
Juriile de specialitate din cadrul fiecărei secţii a concursului sunt alcătuite din personalităţi marcante ale artei interpretative și creaţiei muzicale româneşti.
La Secţia vioară, preşedintele juriului este prof univ. dr. Octavian Raţiu – şef Disciplină Instrumente cu coarde de la U.N.M.B.; la Secţia pian preşedintele juriului este dr. Ilinca Dumitresu – solist concertist de stat; la Secţia violoncel, în funcţia de preşedinte a fost desemnat prof. univ. dr. Marin Cazacu - solist concertist, iar la Secţia canto, celebra soprană Silvia Voinea - prof. dr. la U.N.M.B.

Pentru Secţia de Compoziţie muzicală, juriul are la cârma sa pe preşedintele de onoare al concursului, prof. univ. dr. Dan Buciu – rectorul de onoare al Universitatii Naţionale de Muzică Bucureşti, secretar al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
Deschiderea concursului are loc Vineri, 7 decembrie 2012, ora 10.00, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, iar festivitatea de închidere și gala laureaţilor, în aceeaşi sală, Duminică, 9 decembrie 2012, ora 11.30.

Intrarea este liberă.

Link-uri utile