„Timpul şi Omul”, ediţia a XIV-a

1-2 noiembrie 2012 Muzeul Ceasului „Nicoale Simache” din Ploieşti are deosebita onoare de a vă invita să participaţi joi, 1 noiembrie 2012, la deschiderea simpozionului naţional „Timpul şi Omul”, ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie.
Sesiunea naţională va debuta la ora 11.00 în sala Auditorium a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10, când acad. Mircea Petrescu va susţine o prelegere, tema rămânând la alegerea domniei sale.

Absolvent al Liceului „Sfinţii Petru şi Pavel” din Ploieşti, în anul 1952, acad. Mircea Petrescu a urmat Facultatea de electronică şi telecomunicaţii, pentru ca mai apoi să aprofundeze studii la Institutul de Fizică Atomică al Academiei Române. Cu peste 150 de lucrări stiinţifice de specialitate publicate, conducător de doctorate în domeniul ştiinţei calculatoarelor, acad. Mircea Petrescu este un reper în istoria ingineriei calculatoarelor.


Întreaga sa ţinută ştiinţifică a fost încununată în anul 2006 când Academia Română l-a numit membru de onoare.
Pentru publicul tânăr, pasionat de ştiinţa calculatoarelor, este o ocazie nesperată de a audia un pasionat de-o viaţă de timp, calculatoare, dar mai ales oameni.

Şef Birou istorie,
Amalia Nicoară

Link-uri utile