EXPOZIȚIA BASARABIA 1812-1947. OAMENI, LOCURI, FRONTIERE

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” Chișinău, sub egida Consiliului Județean Prahova, organizează în perioada 20 septembrie – 18 decembrie 2012, expoziția temporară BASARABIA 1812-1947. OAMENI, LOCURI, FRONTIERE.

Expoziția este organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Arhivelor Naționale ale României, Bibliotecii Naționale a României și face parte din seria de evenimente dedicate comemorării a 200 de ani de la ocuparea de către Imperiul Țarist Rus a teritoriului dintre Prut și Nistru, cunoscut sub numele de Basarabia. În expoziție se află piese ce aprțin Muzeului Național de Istorie a României București și colecționarilor: Valentin Mandache, Diana Mandache, Mădălin Ghigeanu, Laurențiu Todoroiu și Cristian Scăiceanu. Aceste piese oferă o privire de ansamblu asupra perioadei cuprinse între anii 1812 – 1947, în care se desfășoară evenimente extrem de importante și dramatice pentru istoria românilor din Basarabia.


Expoziția, care este rezultatul acordurilor culturale și al schimburilor intermuzeale dintre România și Republica Moldova, se adresează atât publicului pasionat de istorie, cât și specialiștilor în istorie, care doresc să aprofundeze o parte mai puțin cunoscută a istoriei românilor.

Vernisajul va avea loc joi, 20 septembrie 2012, ora 11.00, la Palatul Culturii din Ploiești, strada Sublocotenent Erou Călin Cătălin, nr. 1., Sala Coloanelor.

Link-uri utile