Constantin Stere şi curentul germanofil în timpul Primului Război Mondial

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova invită publicul marţi, 26 iunie 2012, ora 17.00 să audieze prelegerea „Constantin Stere şi curentul germanofil în timpul Primului Război Mondial”, susţinută de renumitul istoric prof. dr. Lucian Boia.

Eruditul istoric va aduce în atenţia publicului faptele istorice prin prisma celui care a adordat de-a lungul timpului teme atât de diverse. Spirit enciclopedic Lucian Boia atrage atenţia prin modul lejer, degajat cu care priveşte momentele istorice comentând fără patimă, lăsând doar faptele să vorbească. Îşi poartă auditoriul sau cititorul deopotrivă în momentul istoric cu acurateţe de chirurg fără a uita contextul în care s-a produs acesta.


Din categoria celor asemeni lui Neagu Djuvara, care deţin puterea de a înţelege, dar şi a explica mai departe fenomenul istoric , Lucian Boia ne va oferi tuturor o oră de reală admiraţie pentru istoria noastră a românilor.

Lucian Boia despre Lucian Boia - un istoric neconvenţional, un istoric de idei – bune sau rele ! – care a abordat o diversitate de teme şi un istoric căruia îi place să dea un sens lucrurilor pe care le comunică şi o formă literară, dacă nu e prea mult spus, scrierilor sale.

Link-uri utile