Un important eveniment muzical Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”, ediția a XVII-a

În zilele de 9-12 decembrie 2011, orașul Ploiești găzduiește cea de-a XVII ediție a Concursului Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală organizată de către Muzeul memorial „Paul Constantinescu”- secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, împreună cu Filarmonica „Paul Constantinescu” cu sprijinul direct și generos al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Consiliului Județean Prahova, Prefecturii și Primăriei Municipiului Ploiești

Deschiderea concursului va avea loc vineri ,9 decembrie, ora 10.00 în sala de concerte „Ion Baciu” a Filarmonici „Paul Constantinescu”.

Concursul este deschis celor mai talentați elevi și studenți de la liceele și facultățile de muzică din țară și Republica Moldova, care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic și compoziția muzicală. Juriile de specialitate din cadrul fiecărei secții a concursului sunt alcătuite din personalități marcante ale artei interpretative și creației muzicale românești, cadre didactice de la Universitatea Națională de Muzică București:

Ilinca Dumitrescu, Silvia Voinea, Gabriel Croitoru, Marin Cazacu,Olimpia Urs, Răzvan Suma, Anca Vartolomei, Dan Dediu, Doina Rotaru, Radu Postăvaru, Mihai Cosma, Șerban Dimitrie Soreanu, Octavian Rațiu, Ioana Croitoru, Sanda Hîrlav Maistorovici ș.a.

Președintele de onoare al concursului este prof.univ.dr. Dan Buciu-rectorul de onoare al Universității Naționale de Muzică București.

Duminică, 11 decembrie, ora 11.30 la Filarmonica „Paul Constantinescu” va avea loc festivitatea de premiere a candidaților și concertul tinerilor laureați ai concursului.

Mihaela Ştefănescu, coordonator
Muzeul memorial „Paul Constantinescu” Ploieşti

Link-uri utile