„Ilustrații din cuvinte – expoziție de caligrafie’’, ediția a V-a

Proiectul educațional ,,Caligrafia – arta scrisului’’ stă la baza expoziției ,,Ilustrații din cuvinte – expoziție de caligrafie’’, ajunsă anul acesta la a V-a ediție. Acest proiect se desfășoară în baza unui parteneriat de colaborare, încheiat între Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Colegiul Național ,,Ion Luca Caragiale’’ Ploiești, începând din anul școlar 2016-2017.
Motivația realizării acestui proiect a fost faptul că într-un secol XXI când lumea este grăbită și trăiește totul ,,pe repede înainte’’, scrisorile pe hârtie sunt din ce în ce mai rare și scrisul cu stiloul de mână a devenit un obicei desuet, iar caligrafia a fost demult uitată.
Proiectul ,,Caligrafia – arta scrisului’’ a fost conceput ca o replică la dispariția deprinderii scrisului de mână. Caligrafia nu se rezumă la a scrie frumos, ci este o formă de relaxare și în același timp înseamnă emoție, deoarece cuvintele fac legătura între oameni. În scrisul de mână se imprimă personalitatea fiecăruia pentru că acesta este unic și personal, însă acesta rezistă cu greu evoluției tehnologiei moderne.
Practicarea caligrafiei, această artă de a scrie frumos de mână, îți oferă posibilitatea de a-ți dezvolta imaginația, devenind creativ și de a petrece timpul liber într-un mod plăcut și relaxant.
Sub îndrumarea d-nei prof. dr. Elena Butunoi, elevii și-au transpus pe hîrtie talentul și creativitatea, îmbinând caligrafia cu arta plastică.
Elevi din clasele a IX-a C, a IX-a E, a IX-a G, a X-a A, a X-a B, a X-a C, a X-a D, a X-a E, a X-a H, a X-a J, a XI-a G și a XII-a A exersând diferite stiluri de scris și-au exprimat ideile, gândurile și emoțiile pe caiete de caligrafie și pe Cărți Poștale realizate cu mult talent artistic.
 
Caiete caligrafice - https://youtu.be/K1rcBTxPDBs
 
Cărți poștale cu scris caligrafic - https://youtu.be/y58p2pFzF3w
 
Vă mulțumim!
muzeograf Monica Cîrstea

Link-uri utile