Concursul „Muzeele Prahovene altfel!”

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită la concursul

„Muzeele Prahovene altfel!”

În această perioadă dificilă, în care distanțarea socială a devenit un laitmotiv al vieții cotidiene și majoritatea activităților se desfășoară în condiții speciale, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova propune publicului o altă abordare a interacțiunii dintre vizitatori și muzeu, prin prezentarea în mediul on-line atât a clădirilor monumente istorice, în care funcționează muzeele subordonate, cât și a expozițiilor permanente și temporare pe care le găzduiesc acestea.
Pe site-ul www.histmuseumph.ro și pe contul de facebook al muzeului vor fi postate în fiecare zi de miercuri a săptămânii videoclipuri care vor reliefa o altfel de imagine a clădirilor, sub titlul „Muzeul săptămânii”, iar în zilele de vineri vă propunem să descoperiți piese de patrimoniu deosebite într-o manieră diferită, sub titlul „Exponatul săptămânii”.
Urmărind aceste postări și parcurgând câţiva pași simpli (descriși mai jos în Regulament) din faţa unui ecran, doritorii pot participa la concursul Muzeele prahovene altfel.
Concursul se va desfăşura on-line, respectiv pe pagina de facebook a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi va fi vizibil inclusiv pe site-ul www.histmuseumph.ro.
Perioada de desfășurare a concursului: 22 mai -28 iunie 2020
Înscrierea la concurs se face prin comentariu Particip la postarea de anunțare a concursului pe pagina de facebook Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Fiecărui participant i se va atribui un număr de ordine ce reprezintă confirmarea înscrierii de către un reprezentant al muzeului, care va urmări respectarea regulamentului.
 1. Regulamentul concursului:
·  participarea la concurs necesită parcurgerea următorilor paşi:
- like şi distribuire publică a link-ului către site-ul www.histmuseumph.ro și a paginii de facebook a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova;
- like şi distribuire publică a minim 8 (opt) postări cu #concurs MJIAPH de pe contul de facebook al muzeului;
- comentarii la postările din concurs care pot fi: o frază, emoticonane/stikere;
- alegerea unui clip favorit şi argumentarea alegerii prin comentariu la clipul respectiv ;
·  Concursul va avea 3 câştigători:
Locul I - cu premiul constând în bilete de intrare gratuită pentru două (2) persoane, valabile trei (3) luni, la toate secţiile muzeale subordonate Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova;
Locul II - cu premiul constând în bilete de intrare gratuită pentru două (2) persoane, valabile trei (3) luni, la: Muzeul Ceasului Nicolae Simache” Ploieşti, Muzeul Casa Domnească” Brebu, Muzeul Conacul Bellu” Urlaţi, Muzeul Conacul Pană Filipescu” Filipeştii de Târg şi Muzeul Memorial Cezar Petrescu” Buşteni;
Locul III - cu premiul constând în bilete de intrare gratuită pentru două (2) persoane, valabile trei (3) luni, la: Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploieşti, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie – Ploieşti şi Muzeul „Casă de Târgoveţ din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea” Ploieşti.
 
       Alegerea câştigătorilor se va face ţinând cont de următoarele criterii:
-    respectarea tuturor paşilor;
-    cele mai multe postări #concursMJIAPh distribuite;
-    cele mai multe comentarii la postări diferite;
-    argumentele cele mai convingătoare pentru alegerea clipului favorit;
-    în cazul în care în urma acestor criterii sunt mai mulţi participanţi la egalitate, se va extrage dintre aceştia un câştigător prin tragere la sorţi.

Link-uri utile