Costumul tradițional românesc – artă și inspirație

 
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești au celebrat o ediție specială a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România. Un eveniment plin de strălucire și culoare ce pune în evidență unul dintre domeniile cele mai complexe ale culturii populare românești.

Anul acesta, activitatea a fost abordată și organizată sub forma programului de pedagogie muzeal „Costumul tradițional românesc – artă și inspirație”, ce a prins viață prin intermediul platformelor de comunicare online.
Parteneriatul educațional s-a desfășurat în perioada 27 aprilie – 10 mai 2020 și a avut ca scop cunoașterea și prețuirea patrimoniului etnografic românesc, abordarea costumului tradițional ca educație estetică, stimulând dezvoltarea abilităților și a competențelor artistice ale elevilor.
 
Vă invităm să vizionați cele 100 de creații realizate în tehnici grafice și picturale, de către elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-lea și elevii claselor de gimnaziu de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.
Mulțumim în mod deosebit acestor tineri talentați și doamnelor profesoare Liliana Marin,  Adriana Brăileanu, Rita Bădulescu, Camelia Profirescu, Cristina Galai, Mădălina Gheorghe Tănase, pentru colaborarea cu totul specială și pentru faptul că, de la bun început și-au arătat disponibilitatea în organizarea acestui eveniment.
 
Muzeograf,
Ioana Constantin

Link-uri utile