Speranță și Lumină de Paște!

#staiacasa pentru Speranță și Lumină de Paște! este îndemnul elevilor claselor a VI-a B și a VI-a C de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale Ploiești.
Dragii noștri, ne aflăm în Săptămâna Mare, momentul culminant al călătoriei noastre spirituale a cărei destinație este Paștele, „Soare” între celelalte sărbători.
Trăirea tainică a Învierii lui Hristos este un eveniment în care fiecare dintre noi, credincioșii, păstrăm o zestre de tradiții populare și obiceiuri transmise și în același timp adaptate timpurilor noastre. De Paște ne dorim să fim împreună pentru a deveni un tot al acestei sărbători a vieții, a luminii și a fericirii.
Anul acesta, tot ce ne dorim mai mult de Paște este să ne știm rudele și prietenii sănătoși. Vom sărbători Paștele acasă pentru că ne simțim responsabili să luptăm împotriva răspândirii coronavirusului (COVID-19).
Coordonați de doamnele profesoare Ileana Georgescu și Loredana Țaga, tinerii noștri au desfășurat prin intermediul platformelor de comunicare online, proiectul educațional extracurricular „Speranță și Lumină de Paște”.
Provocarea a venit din partea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova lansând elevilor îndemnul de a căuta cât mai multe tradiții și obiceiuri de Paște, regăsite în operele scriitorilor români.
Proiectul educațional s-a desfășurat în perioada 3 - 12 aprilie 2020, iar tema, scopul și obiectivele propuse de muzeul nostru au fost prezentate de doamnele profesoare prin intermediul aplicațiilor online Google Classroom și WhatsApp, facilitând comunicarea cu elevii și muzeul nostru.
Vă invităm să vizionați lucrările acestor tineri cu aptitudini artistice, ce au decis să-și prezinte activitățile creatoare folosind arta scrisului de mână, arta pirogravurii, a picturii, a desenului dovedind un real rafinament estetic, accesând linkul https://www.youtube.com/watch?v=cmCsRRtwx2U Ei au găsit în paginile web, texte literare de inspiraţie religioasă care prezintă sărbătoarea Paştelui. Totodată, dublat de un talent literar, vă prezentăm creațiile unor elevi minunați ce au transpus în versuri bucuria Învierii lui Hristos.
Le mulțumim elevilor și doamnelor profesoare pentru această inedită și însuflețită colaborare!
Dumneavoastră, dragi prieteni vă dorim sănătate și mântuire, pace și bucurie! Paște fericit!

Text de Ioana Constantin, muzeograf și organizatorul proiectului educațional.

Link-uri utile