OMAGIU

Vă invităm vineri, 22 iunie 2018, începând cu ora 10.00, la sediul Muzeului „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, str. Kutuzov nr.1, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, să-l omagiem pe genialul dramaturg Ion Luca Caragiale (1852-1912), la 106 ani de la trecerea în eternitate, cel care a dăruit românilor o operă cu un caracter profund moralizator, în care a surprins cu acuratețe tipologii umane actuale și astăzi.

La eveniment vor participa membrii trupelor de teatru laureate la cea de-a XXI-a ediție a Concursului interjudețean de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”. Micii actori vor porni într-o paradă a costumelor de epocă spre bustul scriitorului de pe Bulevardul Independenței, unde vor pune în scenă câteva dintre operele dramaturgului, iar elevi de la Palatul Copiilor Ploiești, clasa de chitară clasică, și de la Zonta Club Ploiești vor susține un scurt moment artistic.
În semn de respect pentru prozatorul considerat de George Călinescu cel mai mare dramaturg român, se vor depune flori la statuile lui Ion Luca Caragiale din curtea muzeului care îi poartă numele și de pe Bulevardul Independenței din Ploiești, orașul copilăriei sale.

Link-uri utile