24 IANUARIE - UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 1300 la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10 să participaţi la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, desfăşurate sub egida Programului Naţional România 100 de ani”.

·  Vernisajul expoziţiei temporare:
Arhitecţi ai unităţii naţionale ilustraţi de un contemporan – Mişu Popp”
Mihail (Mișu) Popp (1827-1892), remarcabil portretist ardelean, prieten cu Constantin Lecca şi Carol Popp de Szathmary, a beneficiat de o educaţie artistică occidentală şi a creat pentru posteritate documente plastice preţioase pentru epoca în care a trăit.
Bine concepute și executate, lucrările lui Mișu Popp rămân, peste timp, o dovadă a talentului, sârguinței şi profundului ataşament faţă de idealul de unitate a poporului român și valorilor naționale.
Lucrările etalate, portrete ale unor personalităţi istorice şi culturale ale epocii, Mihail Kogălniceanu, Ion C. Brătianu, Vasile Alecsandri, Constantin A. Rosetti, fac parte din patrimoniul muzeal al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
·  Spectacol militar susţinut de Asociaţia „6 Dorobanţi”
Echipaţi în uniforme din epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), membrii Asociaţiei „6 Dorobanţi” vor efectua prezentări de arme şi uniforme, precum și demonstrații cu respectarea întocmai a regulamentelor militare de epocă.

Link-uri utile