VERNISAJ EXPOZIŢIE PERMANENTĂ

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, unic în reţeaua muzealã din România, înfiinţat în anul 1963 de ctitorul muzeelor prahovene, profesorul Nicolae Simache, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova, revine în peisajul cultural prahovean și naţional joi, 19 mai 2016, orele 11.00, prin vernisarea noii expoziţii permanente, în edificiul emblematic pentru municipiul Ploiești din strada Nicolae Simache nr. 1. 
Clãdirea muzeului, monument istoric de la sfârșitul secolului al XIX -lea, a fost restauratã cu fonduri nerambursabile, sub egida Consiliului Judeţean Prahova, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritarã 1 - Sprijinirea dezvoltãrii durabile a orașelor - Poli urbani de creștere.
Tematica expoziţiei valorificã într-o manierã modernã, o mare parte a patrimoniului de excepţie al muzeului, în baza unui proiect știinţific și muzeotehnic adecvat noilor concepte și tendinţe expoziţionale ale muzeografiei europene de profil.
 
 
 
Timpul se scurge constant și sigur, dar, un scurt popas, în lumea fascinantã a orologeriei oferã publicului vizitator prilejul de a admira principalele tipuri de ceasuri, care ilustreazã evoluţia secolului al XX -lea și incitã la descoperirea de informaţii noi ale acestui domeniu, prin intermediul sistemelor și aplicaţiilor interactive care întregesc tematica muzeului. 
Expoziţia permanentã a Muzeului Ceasului ,,Nicolae Simache” Ploiești așteaptã publicul interesat, de valenţele multiple ale domeniului sãu valorificator, la sediul acesteia din Ploiești str. Nicolae Simache nr. 1, începând cu data de 20 mai 2016, de marţi pânã duminicã, între orele 9-17.

Link-uri utile