EXPOZIŢIE TEMPORARĂ

Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, vernisează joi, 11 iunie 2015, ora 11.00, expoziția temporară O comoară dăruită timpului.
Expoziția propune publicului vizitator un subiect mai puțin cunoscut referitor la circulația rară a ceasurilor de proveniență americană în România.

Tema expoziției este prilejuită de un gest nobil și generos din partea domnului C. R. Anders, cetățean american din Lynn – Massachusetts, care a dăruit, de curând, Muzeului Ceasului ”Nicolae Simache” – Ploiești, un ceas de buzunar, din aur, prețioasă moștenire de familie, care a aparținut bunicului său.
Ceasul datează din anii 1888-1889 și a fost realizat de firma în care s-a introdus pentru prima dată, pe plan mondial, producția standardizată în domeniul orologeriei. Era în anul 1860, când în orașul Waltham, statul Massachusetts, firma American Waltham Watch Co aplica acest principiu, care a determinat scăderea prețurilor și accesibilitatea ceasurilor unei largi categorii sociale. În industria de orologerie din S.U.A., firma deține și un alt record, acela al longevității, producția ei desfășurându-se pe o perioadă de peste un secol (1851-1957).
A fost o firmă de prestigiu, în biografia președintelui american Abraham Lincoln, menționându-se faptul că acesta a purtat un ceas de buzunar, din argint, model William Ellery, produs de firma American Waltham Watch Co, în anul 1863.
Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, până pe data de 1 octombrie 2015.
muzeograf, Elisabeta Savu

Link-uri utile