EXPOZIŢE TEMPORARĂ

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, str. Toma Cargiu, nr. 10, vă invită, din 16 martie 2022, ora 11.00, să vizitaţi expoziţia temporară „Nicolae Titulescu – personalitate marcantă a diplomaţiei româneşti şi europene”.



Expoziţia este un omagiu adresat marelui diplomat român în anul în care se împlinesc 140 de ani de la naşterea sa. Nicolae Titulescu s-a născut pe 4 martie 1882, la Craiova, şi s-a stins din viaţă pe 17 martie 1941 în Franţa, la Cannes. A fost un talentat diplomat, profesor universitar, jurist şi remarcabil om politic. Între anii 1928-1936, Titulescu a fost ministru de externe în mai multe mandate şi singurul preşedinte al Adunării Generale a Societăţii Naţiunilor de la Geneva (un precursor al Organizaţiei Naţiunilor Unite de astăzi) reales două mandate consecutive (1930 şi 1931). În anul 1935 devine membru titular al Academiei Române.
Scopul expoziţiei este de a ne aminti de una dintre cele mai strălucite personalităţi pe care România le-a avut şi reuneşte o serie de documente, fotografii originale şi obiecte personale.
Diplomat de excepţie, dedicat ţării sale, Nicolae Titulescu spunea: „Viaţa mea a fost o luptă continuă în scopul de a croi pentru România un loc în viaţa lumii, apărându-i, totodată, interesele naţionale.”

Vă aşteptăm cu drag!
Muzeograf Monica Cîrstea

Link-uri utile