Proiect expoziţional - „Un cuvânt, o provocare - LIBERTATE”

Dragii noștri, având în vedere perioada prin care trecem, am lansat cu ceva timp în urmă provocări cu teme diverse elevilor ploieșteni pentru a păstra vie legătură dintre muzeu și școală. Modalitatea de a fi aproape unii cu alții, au fost mesajele scrise. Persoanele de legătură dintre muzeu și elevi au fost profesorii care au răspuns cu drag inițiativei noastre.
Acum a venit rândul elevilor de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, Ploiești, colaboratorii noștri dragi. De-a lungul anilor elevii colegiului mai sus menționat, prin expozițiile organizate în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologice Prahova, ne-au bucurat atât vizual, cât și sufletește.   Provocarea lansată tinerilor artiști a fost cuvântul „libertate”. De la mesaje scrise, la mesaje pictate! E propria lor formă de manifestare.  Proiectul expozițional organizat online, vă propune să explorați vizual semnificația cuvântului „libertate” așa cum este perceput de mintea și sufletul copiilor.  Creațiile celor 91 de tineri ai claselor a V-a B, a VI-a B, a VII-a B, a IX-a B, a IX-a C, a X-a B, a X-a C și a XI-a B realizate în diferite tehnici ale artei plastice, prin subiectele alese și paleta cromatică exprimă gingășie, speranță, încredere, forță și entuziasm.
Acum a venit rândul elevilor de la Colegiul de Artă Carmen Sylva”, Ploiești, colaboratorii noștri dragi. De-a lungul anilor elevii colegiului mai sus menționat, prin expozițiile organizate în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologice Prahova, ne-au bucurat atât vizual, cât și sufletește.
Provocarea lansată tinerilor artiști a fost cuvântul libertate”. De la mesaje scrise, la mesaje pictate! E propria lor formă de manifestare.
Proiectul expozițional organizat online, vă propune să explorați vizual semnificația cuvântului libertate” așa cum este perceput de mintea și sufletul copiilor, accesând linkul https://www.youtube.com/watch?v=vjdlk3WNO5k&t=12s
Creațiile celor 91 de tineri ai claselor a V-a B, a VI-a B, a VII-a B, a IX-a B, a IX-a C, a X-a B, a X-a C și a XI-a B realizate în diferite tehnici ale artei plastice, prin subiectele alese și paleta cromatică exprimă gingășie, speranță, încredere, forță și entuziasm.
Tinerii artiști, au fost vegheați de dascălii lor: Liliana Marin, Rita Bădulescu, Camelia Profirescu, Adriana Brăileanu, Cristina Galai, Lavinia Răican și Mădălina Gheorghe Tănase.
 
Mulțumim tuturor pentru frumoasa colaborare!
Muzeograf Monica Cîrstea

 

 

Link-uri utile